Nieuwbouwplan Het Nieuwe Fort II is gelegen aan de rand van Sleeuwijk, een gezellig Brabants plaatsje gelegen aan de rivier de Boven-Merwede. Van oudsher staat Sleeuwijk bekend als oversteekplaats. Al in 1327 werd het veer genoemd als één van de eerste voetveren in Nederland.

Inmiddels is Sleeuwijk uitgegroeid tot een sfeervol dorp met circa 5600 inwoners. Sleeuwijk valt vanaf 1 januari 2019 onder de nieuwe gemeente Altena. De veerpont is nog altijd aanwezig, te voet of met de fiets steek je in mum van tijd de rivier over naar Gorinchem. Sleeuwijk heeft daarbij moderne jachthavens en in de uiterwaarden van de Boven-Merwede tref je het prachtige natuurgebied De Groesplaat. Hier kun je heerlijk genieten van de natuur en de geweldige uitzichten.

Naast een rijke natuur heeft Sleeuwijk je nog veel meer te bieden. Met de komst van het dorpscentrum De Nieuwe S heeft Sleeuwijk een gevarieerd winkelaanbod. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar ook voor een lekkere kop koffie in één van de horecagelegenheden.

In Sleeuwijk zijn er meerdere basisscholen en er is een uitstekend aangeschreven scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs. Ook op het gebied van gezondheidszorg zijn er volop voorzieningen in Sleeuwijk aanwezig.

Op sportief vlak is er van alles te beleven. Nieuwbouwplan Het Nieuwe Fort II is gelegen naast sportpark De Roef, waar onder andere VV Sleeuwijk en de Sleeuwijkse Korfbal Vereniging gevestigd zijn.

Door de ligging nabij de A27 bereik je snel en eenvoudig de grotere steden in de omgeving. Zo ben je binnen een kwartier in Gorinchem en binnen een half uur in Breda of Dordrecht.

Google Maps